Αλήθεια τι φοβήθηκαν;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ 
 

      Πριν  μερικές μέρες  ( 19-01-2010) εκδικάστηκε η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου, που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Κος Μιχοπάνος εναντίον της προέδρου του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Πεύκης  και δημοτικής υπαλλήλου, Κας Χουλιάρα Σοφίας. 

      Μετά  από ακροαματική  διαδικασία αρκετών  ωρών, το δικαστήριο κινούμενο και με αίσθημα δικαίου αθώωσε την Κα Χουλιάρα. Ήταν πρόδηλο ότι η απόφαση αυτή εξέφρασε τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμμετασχόντων στη δίκη είτε δια ζώσης, είτε νοερά.

       Εξ  αιτίας του παραπάνω γεγονότος και των όσων προηγήθηκαν και επειδή η Δημοτική Αρχή δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος καθόλου ως όφειλε, η Συσπείρωση Πολιτών ανακοινώνει τα παρακάτω. 

  1. Η μήνυση «τύποις» υποβλήθηκε από τον Κο Μιχοπάνο. Στην ουσία υποβλήθηκε από την Δημοτική Πλειοψηφία και τον Δήμαρχο ως πράξη ισχύος αλλά και προσπάθεια δίωξης της Διοίκησης του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου μας αλλά και της δραστήριας προέδρου του προσωπικά.
  2.  Ο Δήμαρχος άφησε ακάλυπτο και χωρίς στήριξη στο δικαστήριο τον συνεργάτη του νομίζοντας ότι έτσι προωθεί στην κοινή γνώμη την εικόνα ότι δεν ανακατεύεται, ότι είναι αμέτοχος σε μια προσωπική υπόθεση ενός δημοτικού του συμβούλου που «κάνει του κεφαλιού» του. Με αυτή του τη στάση, η τωρινή ήττα είναι του Μιχοπάνου γιατί δεν «άκουσε» κ.λ.π., ενώ με την πιθανή καταδίκη της Κας Χουλιάρα η νίκη θα ήταν δική του, ολοκάθαρη και ολόκληρη….. τι αμοραλισμός αλλά και τι αμετροέπεια ???
  3.  Για μια ακόμα φορά φάνηκε το έλλειμμα Αυτοδιοικητικής σκέψης και πράξης του, φάνηκε η ανικανότητα του να διαχειριστεί απλές πολιτικές διεργασίες , γιατί επέτρεψε ή δεν εμπόδισε δημοτικό του σύμβουλο να μετατρέψει την πολιτική αντιπαράθεση σε ποινική διαδικασία, πρόβαλλε δηλαδή το φόβο της φυλακής, (μήνυση- καταδικαστική απόφαση) απέναντι στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση των συμπολιτών μας, απέναντι στις ιδέες.
  4.  Η απόφαση του δικαστηρίου απέτρεψε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της πόλης μας . Η εξουδετέρωση  των πολιτικών αντιπάλων της δημοτικής πλειοψηφίας διαμέσου αυτής της μορφής τρομοκρατίας, δεν πέρασε. Όπως δεν έχουν περάσει στο παρελθόν άλλοι τρόποι εξουδετέρωσης, εκείνοι του ψεύδους, της παραπληροφόρησης, της άσκησης λεκτικής βίας, της εξύβρισης, της κατασυκοφάντησης, παρ όλο που κάτι αφήνουν πρόσκαιρα στην συνείδηση των χωρίς ενημέρωση συμπολιτών μας.
  5. Η Δημοτική μας Παράταξη όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα υποστήριξε θερμά την διοίκηση του Σωματείου  και την πρόεδρο του και αυτό επειδή αναγνωρίζει το δίκαιο των  ενεργειών και των απόψεων τους στα θέματα ενδιαφέροντος τους, και τους συγχαίρει για τους αγώνες τους αλλά και τη νίκη- δικαίωση τους.
  6.   Εξάλλου ήμασταν αλληλέγγυοι στην δοκιμασία τους ακόμα για ένα λόγο, επειδή αυτή «προκλήθηκε από εμάς». Στην προσπάθεια μας να ασκήσουμε δημοτικό έλεγχο στα πλαίσια της διαφάνειας και της εύρυθμης  λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, καλέσαμε τη πρόεδρο του σωματείου να τοποθετηθεί σε θέμα που αφορούσε σε οικονομική κακοδιαχείριση κατά την γνώμη μας και η Δημοτική πλειοψηφία (δια μέσου του προεδρείου) με διάφορες δικαιολογίες την εμπόδιζαν με τα γνωστά σε όλους επακόλουθα.
  7.  Αλήθεια τι φοβόταν ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και η Δημοτική Πλειοψηφία  και δεν άφηναν την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Δήμου να τοποθετηθεί στο προαναφερθέν θέμα όπως ζητούσε ο εκπρόσωπος της Συσπείρωσης Πολιτών αλλά και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. ??
  Πεύκη       Δημοτική Παράταξη 
 2-2-2010     Συσπείρωση Πολιτών Πεύκης 
 
 
 
 

Σχολιάστε